ako urobiť manikúru


Manikúra je v našom živote tak pevne zakorenená, že bez nej je ťažké predstaviť si obraz moderného dievčaťa. Ale nedávno to bolo pre elitu skôr privilégiom.



ako urobiť manikúru

V tomto materiáli sme zhromaždili zvedavé a užitočné fakty o manikúre, ktoré budú zaujímavé pre každého, kto chce vedieť, ako sa začal dnešný kult krásnych nechtov.

HISTÓRIA RIADENIA
O nechty sa starali tisíce rokov. Je známe, že najstarší súbor manikúry objavili archeológovia na území starovekého Babylonu (moderné územie Iraku). Je pravda, že tu bola takmer oranžová palica a buff.

čo potrebujete na manikúru
© Getty

V starovekom Egypte dĺžka a farba nechtov naznačovala panstvo človeka - napríklad predstavitelia šľachty mali jasnú manikúru.

červený lak na nechty
© Makeup.ru

Kráľovná Kleopatra používala hennu na zdobenie nechtov a rúk a vo svojej starostlivosti používa oleje.

hena po ruke
© Getty

Essie Cuticle Oil "Meruňka", 13,5 ml
ESSIE CUTICLE OIL "APRICOT", 13,5 ML
SEE

V starovekom Grécku a Ríme bola špeciálna kategória otrokov - kozmetika. Pomáhali jednotlivcom vznešeného pôvodu pri starostlivosti o seba. Vrátane leštených nechtov s použitím špeciálneho zloženia živočíšneho tuku.

Prototyp moderných lakov na nechty sa objavil v starej čínskej civilizácii. Bola to farba vyrobená z drvených minerálov, vosku, vaječných žĺtkov a arabskej gumy. Existujú tiež informácie o tom, že zlatý prach sa používal na zdobenie nechtov.



https://stackblitz.com/@essayonline

Unknown

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.