У животу смо суочени са различитим околностим

У животу смо суочени са различитим околностима. Понекад није лако наћи заједнички језик чак и са најближим и најдражим људима. Често људи не разумеју, вређају се једни друге. И шта да радим? Како поправити ситуацију?



Овај чланак ће се фокусирати на комуникацију, која би, могло би се рећи, један од кључних састојака, како у професионалној сфери, тако и у породичном, свакодневном животу. Тешко је замислити свет без комуникације.

Шта је комуникација? Комуникација је процес у којем људи размењују своје мисли, идеје, разне информације и слушају једни друге. Правилна комуникација може вам помоћи да сачувате брак, ојача вашу породицу и постане неизоставна вештина.

https://fs01.vseosvita.ua/01007h3r-e425.pdf
https://fs01.vseosvita.ua/01007h42-050e.pdf

Зашто је комуникација важна?
Нажалост, у савременом свету постоји таква идеја: "Сви ви и никоме ништа!". Можете је назвати прилично себичном. Проблем је што многи људи често мисле само на себе и своје проблеме. Понекад не можемо или не желимо да разумемо друге. Таква идеја само уништава наш свет, породице, породичне везе итд.

На пример, узмите породицу. Али комуникација у породици главна је компонента успешног односа, која се такође заснива на поверењу, разумевању и способности међусобног слушања. За нас је кућа место где се осећамо угодно и заштићено.

Понекад, без размишљања, блиски људи се вређају, али нико не жели да призна да су погрешили. Због њиховог поноса, тешко да могу рећи како се заиста осећају. Као резултат тога, има још више тужби и оптужби једних против других. Како се таква породица може назвати срећном? Куда иду компромиси, подршка, брига?


Свађе

 Ево неколико малих тајни које ће вам олакшати проналазак заједничког језика у породици. Такође се могу применити на другим областима живота.

1. Не покушавајте да будете увек у праву!
Сви увек желе бити у праву. Таква стратегија може само да вам поквари однос. Зашто? Да ли вам је боље кад сте у праву? Али, помислите, да ли је боље за вашег супружника / супружника? Наравно да не.

2. Научите слушати једни друге!
Разговарајући једни с другима, не заборавите да слушате! Ово је веома важна и корисна вештина, не само у породичним односима, већ и само у комуникацији са другим људима. Свако има своје мишљење, морате покушати да разумете другу особу и да прихватите његово гледиште.

Породица

3. Тражите компромисе
Компромис уопште није уметност. Сви људи имају своје навике и амбиције. Веома је важно да мирно дођете до споразума. Стога компромис може бити добро решење за сваки проблем. Али морате бити унапред припремљени за чињеницу да ћете можда морати напустити своју зону комфора и бити спремни за нешто ново и необично за вас.

4. Питајте једни друге
Нажалост, не можемо читати мисли док разговарамо. Ако видите да је ваша вољена особа узнемирена нечим, сазнајте разлог, подржајте га. Одвојите вријеме да бисте били наоколо и разговарали.

Комуникација

5. Не шутите!
Треба нас саслушати. Ако научите да делите своја осећања и емоције, вашој породици ће бити лакше да вас разумеју. Разговарајте заједно о својим плановима, сновима, хобијима.

6. Признајте грешке!
Наравно, нисмо сви савршени. Понекад правимо грешке. Са свим се догоди. Али је ли тако тешко признати кривицу? Ако цените ваш однос, онда то неће бити тешко. Главна ствар је да схватите да нисте у праву, да доносите закључке и да не понављате своје грешке.

 7. Направите корак ка!
Требали бисмо научити да прихватамо своје најмилије такве какви су. У животу постоје различите ситуације у којима најближи људи, на пример, родитељи и деца, због свађе могу престати да комуницирају и постају странци. Требали бисмо бити мало љубазнији према другима и научити да направимо први корак ка!




Unknown

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.