Probleme educaționale


„Probleme educaționale” este o revistă academică fondată în 2004 de Școala Superioară de Economie. Incluse în lista publicațiilor științifice revizuite de la egal la egal, recomandate de Ministerul Educației și Științei Rusiei. Consiliul de redacție al revistei include experți de frunte din Rusia și străini în domeniul educației. Redactorul principal este Yaroslav Kuzminov.


  1. https://academy4.si/pluginfile.php/1/blog/attachment/12/b.pdf
  2. https://academy4.si/pluginfile.php/1/blog/attachment/12/s.pdf

Scopul revistei este de a fi o platformă de discuții profesionale pentru o gamă largă de probleme legate de educație, pentru dezvoltarea științei educației. Cel mai important principiu al lucrării jurnalului este interdisciplinaritatea, care acoperă atât aspecte pedagogice tradiționale, cât și problemele sociologiei, filozofiei și economiei educației. În fiecare număr, sunt publicate studii științifice originale ale reprezentanților nu numai a unor puncte de vedere științifice diferite, dar și ale diferitelor științe, cu implicarea unui public larg internațional.

Revista constă în mai multe blocuri:

materiale teoretice fundamentale și cercetări empirice, a căror sarcină este studierea situației, dezvoltarea de noi abordări pentru înțelegerea locului educației în societatea modernă, mecanismele funcționării și dezvoltării acesteia;
articole despre proiecte educaționale relevante, menite să familiarizeze profesioniștii și publicul interesat cu evoluțiile actuale din domeniul educației și politicii educaționale, o invitație la o discuție;
statistici și studii sociologice publicate ca „informații de luat în considerare” - cu un minim de text însoțitor;
articole care vizează fundamentarea unei anumite poziții în problemele politicii educaționale;
informații despre cele mai recente proiecte pedagogice și comentarii analitice asupra acestora;
recenzii despre cărți despre educație publicate în edituri rusești și străine; recenzii tematice.
Publicul țintă

Aceasta este o publicație științifică și educativă pentru cercetătorii, analiștii și practicienii educaționali ai instituțiilor de învățământ de frunte din țară, instituțiile de management educațional, comitetele de specialitate ale organismelor legislative federale și regionale, institutele de cercetare, organizațiile educaționale analitice și publice, precum și pentru o gamă largă de cititori interesați de problemele de dezvoltare. educația în societatea modernă.

Publicarea în jurnal este gratuită.

Din 2014, toate materialele de jurnal sunt în domeniul public. De asemenea, a început formarea versiunii în limba engleză a jurnalului. Include articole de cercetare traduse în engleză dintr-o publicație tipărită, precum și texte originale ale unor autori străini.

Unknown

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.