1848

1848 m. Šalis priėmė Konstituciją, nustatančią mokymo laisvę. Tai reiškia, kad Nyderlanduose nėra valstybinio švietimo monopolio, nors valstybė apmoka beveik visų pradinių mokyklų išlaidas. Mokymas Nyderlanduose yra privalomas visiems ir, tiesą sakant, nemokamas, yra tik papildomos tėvų įmokos.
Pvz., Jei jūsų vaikas paliekamas pietauti mokykloje ir, atsimindami jus, su jo sumuštiniais iš namų ir sultimis butelyje, mokykla iš tėvų kasmet ims nuo šimto iki dviejų šimtų eurų sumą


https://writer.imfast.io/how-to.pdf
https://writer.imfast.io/session.pdf
https://writer.imfast.io/internet.pdf
https://writer.imfast.io/the-world.pdf

Valdymui, taip sakant, vaiko valgymo ir pertraukų metu - valandos trukmė, kurios metu vaikai, kaip taisyklė, žaidžia kieme. Mokyklos diena prasideda 8.30 ir baigiasi 15.00, taigi iš esmės nenuostabu, kad nuo 12 iki 13 valandos vargingi vaikai ilsisi.
Bet ar jie neturtingi ir kiek yra apkrauti žiniomis? Daugiau apie tai vėliau. Pirmiausia pažvelkime į vidurinių mokyklų ir mokymo programų tipus. Šiuo metu maždaug tris ketvirtadalius visų Nyderlandų mokyklų kuria privačios organizacijos ir draugijos, daugiausia religinės orientacijos (katalikų, protestantų ir kt.) Bei kultūrinės ir ekonominės (tarptautinės privačios mokyklos, kur mokymai vyksta anglų kalba). Tokiose mokyklose, palyginti su įprasta būsena, krūvis yra šiek tiek didesnis, o reikalavimai studentams yra didesni.

Pagrindinis skirtumas tarp Olandijos vidurinės ir rusų mokyklų yra tas, kad ji yra griežtai padalinta į pačias pradines ir vidurines mokyklas. Vaikų darželių, kaip mes suprantame, čia nėra, o vaikas eina į vadinamąją jaunesniąją vidurinę mokyklą nuo 3–4 metų, kur jam lieka iki 12. Vėliau jis turi tam tikrą pasirinkimą tarp įprastos valstybinės mokyklos, gimnazijos ar atenimo, kur jis mokysis. nuo 4 iki 6 metų. Tai yra, paprastas, vidutinis olandas, baigęs vidurinę mokyklą, sulaukęs 16 ar 18 metų, tačiau atsižvelgiant į tai, kad jis dvejus metus nesėdo toje pačioje klasėje, o tai čia nutinka labai dažnai. Taigi universalųjį mokyklinį ugdymą sudaro du lygiai.

Pirmasis žingsnis yra pradinis ugdymas, kuris tęsiasi net 8 metus. (Ar galite įsivaizduoti?) Kyla natūralus klausimas: ką vaikas veikė tiek metų? Geras klausimas. Rusijos vaikai automatiškai atpažįstami olandų kalbos studijų grupėse, kuriose jie išlieka mažiausiai metus. Paprastai jie vadinami „prizmomis“ ir yra sudaryti iš imigrantų iš viso pasaulio vaikų. Šioje klasėje, kurioje vaikas eina pirmąją dienos pusę, iki 12 valandos, kalba suprantama greitai ir gana gerai, nes instrukcija yra intensyvi ir vaikai neturi galimybės bendrauti pertraukomis vieni kitų kalbomis. Įsivaizduokite save, mano 10-mečio sūnaus klasėje, vaikus iš Afrikos, Brazilijos, Ispanijos, Vokietijos, Lenkijos, Italijos, Izraelio. Ne visi šiame amžiuje moka bet kokią užsienio kalbą, todėl olandų kalba tampa pačiu vienijančiu ryšiu ir vienintele galimybe bendrauti tarpusavyje. Ir geriausias visiško panardinimo į užsienio kalbą metodas!
Po pietų vaikai lanko „įprastą mokyklą“, kurioje mokosi tik olandų bendraamžiai, lanko pamokas ir aktyviai mokosi to, ką gali, nemokėdami kalbos: piešimo, kūno kultūros ir matematikos. Mokydamiesi olandų kalbos, jie tampa paprastais „olandų moksleiviais“, kurie mokosi šiek tiek istorijos, šiek tiek gamtos istorijos, šiek tiek to, truputį kitokio ... Ir čia slypi dar vienas didelis skirtumas nuo rusiškų mokyklų.

Unknown

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.