Önümüzdeki

Önümüzdeki yıllarda Eylül, Ukrayna-AB ilişkilerini özetlemek için geleneksel zaman olarak kalıyor gibi görünüyor, çünkü Eylül 2017'de Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması nihayet yürürlüğe girdi.



https://courses.sfcollege.edu/eportfolios/13508/Home_page/Essay
https://courses.sfcollege.edu/eportfolios/13508/Home_page/service
https://canvas.instructure.com/eportfolios/6936~202/Home/Essay_Writing_Service
https://canvas.instructure.com/eportfolios/6936~202/Home/Stressful_situations_during_training_how_to_deal_with_them

Her ne kadar bu tarihin değeri sembolik olsa da, önemli olmamakla birlikte, Anlaşmanın çoğu daha önce, 2016'da ve hatta AB'nin Ukrayna malları için çoğu ithalat vergisini iptal ettiği, tek taraflı olarak serbest ticaret bölgesi başlatıldığı 2014'te uygulanmaya başladı. Sonuç olarak, Ortaklık Anlaşması hükümlerinin çoğunun etkisini değerlendirmek için bir referansın diğer tarihlerden yapılmış olması gerekir.

Bununla birlikte, Anlaşmanın yürürlüğe girmesinin yıldönümü de neyin başarıldığını değerlendirmek için iyi bir fırsattır.

Ağustos ayı sonlarında, Ukrayna Devlet İstatistik Servisi, 2018'in ilk yarısında Ukrayna mal ihracatı hakkında ayrıntılı veriler yayınladı. İyi haber: AB'ye yapılan ihracat büyümeye devam ediyor ve dünyadaki diğer ülkelere göre daha hızlı. Yılın ilk yarısında, ihracat yıllık% 19,2 oranında büyüyerek, diğer ülkelere (% 8,3) göre iki kat daha fazladır. Genel olarak, AB'ye yapılan ihracat Ocak-Haziran aylarında Ukrayna mallarının toplam ihracatındaki artışın yaklaşık% 60'ını sağlıyor, bu da Avrupa Birliği ile ticaretin ihracat büyümemizin asıl itici gücü olduğu anlamına geliyor.

2018 yılının ilk yarısında Ukrayna'nın emtia ihracatının coğrafi yapısı
2018'in yarısında Ukrayna'nın mal ihracatının coğrafi yapısı
KAYNAK: UKRSTAT
AB payı, toplam Ukrayna ihracatının% 42'sini oluşturdu.

Avrupa Birliği'nin önemindeki artışın, 2018'de ihracatı geçen yıl geçici bir toparlanma sonrasında gerilemeye devam eden Rusya'nın payındaki düşüşten kaynaklandığını unutmayın.

Aynı zamanda, Ukrayna’nın ihracatının yarısı “AB ve Rusya” değil, “üçüncü ülke” pazarlarına gidiyor. Dahası, payları uzun süre sabit kalır. AB ile Ortaklık Anlaşması'nın imzalanması bu eğilimi değiştirmedi, çünkü Avrupa güvenlik ve mal kalitesi gerekliliklerine uyulması üreticilerin diğer pazarlara erişimini kolaylaştırdı.

2018'in ilk yarısında AB'ye yapılan ihracatın yapısı değişti.

2018 kayada Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna ihracat için emtia yapısı
Ukrayna'nın AB'ye ihracatının 2018'in ilk yarısında emtia yapısı
KAYNAK: UKRSTAT
Tarım ve gıda ürünlerinden, başta metal ürünler, makine ve ekipman gibi diğer endüstriyel ürünlere kayması dikkat çekicidir.

Bunun nedeni, geçtiğimiz yılın düşük mahsulünün arka planında meydana gelen mısır ve ayçiçek yağı olmak üzere iki önemli emtia maddesinin AB'ye olan ihracatındaki düşüşten kaynaklanırken, sanayi malları ihracatı büyümeye devam etti.

En dinamik olarak büyüyen ihracat metal ürünler, özellikle yarı mamul karbon çelik ürünler (kütle oranı% 0.25'ten az olan), ihracatı% 50 oranında artan ve şu anda en önemli ihracat malları listesinde ihracat değeri açısından üçüncü sırada yer alan (% 5) seviye 6 UKT FEA imzalar.

Ayrıca, çeşitli makine ve teçhizatın AB'ye ihracatı giderek artmaktadır. Örneğin, Ocak-Haziran 2018'de buji setlerinin ihracatı% 24 oranında artmış ve mısırdan sonra ihracat değeri (% 7) bakımından% 8'lik ikinci sırada yer almıştır. Bu, Avrupa pazarına hizmet veren otomobiller için yedek parça üretimine yapılan artan yatırımın sonucuydu. 2015'in başından beri 2015'te açılan Ukrayna İşletmeleri Haritası'na göre - 2018'in ilk yarısı, Ukrayna'da yaklaşık 16 bin yeni iş yaratan dokuz yeni kablo üretim tesisi açıldı. Birkaç tesis daha yapım aşamasındadır.

Unknown

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.